полезни статии

Защо порно никога не съм се показвал в Google История на търсенията ми?

Никой въпрос не е твърде странен и нито един въпрос не е твърде малък за Tech 911. Тази седмица изследваме въпрос от читател, който намира нещата да изскачат в историята на Google, които тя (твърди), че никога не е търсила ... и това става само по-интересно от там.

Няма такова нещо като застъпване

В имейл от читателя на Goldavelez.com Tiffanie :

Добре.

Със сигурност е възможно да получавате изскачащи прозорци по време на сърфирането си ... ... и те да се появяват в историята ви в Google. Просто направих едно малко проучване (за науката) и тези досадни реклами могат да се появяват доста редовно дори на някои от по-известните сайтове, на които човек може първо да се сети да отиде, когато човек се нуждае от малко ежедневно разсейване.

Рекламите с изскачащи прозорци могат да се показват както на настолни, така и на мобилни устройства - първата си заслужава да се отбележи, защото ако използвате един и същ акаунт в Google както на вашия смартфон, така и на вашия десктоп (или лаптоп) и синхронизирате съдържанието му на вашите устройства, историята на търсенето ви ще има всичко, което сте гледали. Така че е възможно да получавате изскачащи прозорци на едно място, всъщност да не мислите за това, но след това се чудите защо историята на вашия мобилен телефон (или Google) е пълна с неща, които не си спомняте, че сте гледали на вашия смартфон.

Възможно е, макар и по-малко вероятно, да сте влезли в друг компютър, за който не знаете, и който използва този браузър, добавя странни неща към вашата синхронизирана история. В такъв случай вероятно ще забележите още сайтове, които не си спомняте за посещение, и вероятно дори някои наистина странни дейности в акаунта (като имейли, които не сте изпращали). За всеки случай, натиснете страницата „Моят акаунт“ на Google, щракнете върху Дейност на устройството и събития за сигурност, щракнете върху Преглед на устройства в секцията „Наскоро използвани устройства“ и щракнете върху всяко разрешено устройство и го премахнете.

Ще трябва да преминете през леко досадния процес на повторно свързване на устройствата, които редовно използвате обратно в Google, но поне ще имате малко по-спокойствие, като знаете, че някой друг не разглежда браузъра ви. (Все още не съм убеден, че това е проблемът, но не боли да бъдем сигурни.)

Докато сте в него, помислете и за промяна на паролата си и разрешаване на двуфакторна автентификация някой друг освен вас или вашето гадже има достъп до вашия акаунт.

И тъй като сме по темата, сега е чудесен момент да обсъдим дали има най-смисъл да разрешите на всеки - дори и на вашето гадже - да прегледа цифровите ви неща. Без да получавате твърде Love Doctor вместо Tech Doctor, доверието е важно и всичко това е в една връзка, но вероятно също трябва да имате някакъв хот на поверителност.

Говорете за това, което обичате да гледате и търсите онлайн - по дяволите, дори споделяйте любимите си помежду си по време на вечеря - но да оставите ли някой да има достъп до вашия акаунт и / или устройства? Не е най-добрата идея, съобразена със сигурността. (Поне това е моето предположение; напълно е възможно просто да разглеждате историята на Chrome заедно, което не звучи като най-забавното от дати, но, двойката, която Pornhubs остава заедно. Или нещо друго.)

Tech 911 Имате ли технологичен въпрос, който ви поддържа през нощта? Ще се радваме да му отговорим! Изпратете имейл с „Tech 911“ в темата.