полезни статии

Как да изтриете контактите на телефона си от Facebook

Страхотната, ужасяваща, не добра, много лоша седмица във Facebook продължава. Въпреки че функцията за „импортиране на контакти“ на социалната мрежа съществува от много, много дълго време, вероятно сте забравили за нея. И ако искате да попречите на Facebook да попълва пропуските, като събира данни за вашите приятели от вас - или по-лошо, записи на вашите данни за обаждания - лесно е да затворите устройствата си.

Какво вече казахте във Facebook?

За да разгледате контактите, които вече сте качили във Facebook, ще искате да посетите страницата за управление на покани и импортирани контакти на Facebook. Може да сте леко шокирани, когато видите отворени покани от преди много, много години, все още активни - само малко кимнете към вирусните аспекти на социалната мрежа назад, когато тя все още слизаше от земята (и повече от колегиално място за събиране, отколкото нещо друго). Чувствайте се свободни да ги изтриете; кой в ​​днешно време се нуждае от покана във Facebook?

Долната част на страницата ви показва всички контакти, които Facebook е импортирал от вас - което звучи зловещо, но това е практика, която вероятно сте дали разрешение на услугата да направите в някакъв момент от историята на Facebook. Човек се надява.

Можете да преминете през тези имена по име, ако наистина искате, но вероятно е по-добре просто да ги изтриете с един голям мач. Кликнете върху връзката „Премахване на всички контакти“, потвърдете изтриването, като натиснете „Премахни“, и отделете малко за себе си, докато Facebook пречиства тези данни - отново, човек се надява.

Въпреки че масовото изтриване ще направи инструмента на Facebook „предложение за приятел“ по-малко полезен, това е малка цена, която трябва да платите за подпомагане на приятелите си, като не споделяте информация за тях, която са избрали да не споделят сами с Facebook. Намирането на приятели във Facebook е лесно; да станеш добър стюард на данни е малко по-сложен, но напълно постижим.

Можете също да изпълните същия трик за контакти, които сте качили чрез приложението Messenger на Facebook. Просто кликнете върху тази връзка, за да видите вашите данни.

Както преди, можете да изтриете всички контакти, което ще направи препоръките на приятелите на Facebook по-малко полезни и също така ще помогне на социалния гигант да научи повече за приятелите си, отколкото те искаха да знаят - поне от вас.

Не качвайте автоматично своите контакти

Една малка измислица за Facebook е, че ако вече сте включили настройката, която позволява на вашето устройство автоматично да импортира информацията за връзка на вашите приятели във Facebook, изтриването на тази информация няма да донесе никаква полза - просто ще се синхронизира следващата време, когато използвате приложението. Нека да поправим това.

В рамките на приложението Facebook докоснете иконата на хамбургер. В Android ще търсите опцията за настройки на приложението. В iOS ще трябва да докоснете Настройки в долната част на екрана, след това Настройки на акаунта, а след това Общи.

Във всяка от версиите на приложението след това ще потърсите опция за Качване на контакти - вероятно с подзаглавието „Автоматично качване на нови и актуализирани контакти.“ Докоснете това и го обърнете, за да предотвратите автоматично повторно популяризиране на контактите, които току-що изтрихте,

И тъй като Facebook прави този процес възможно най-лесен, вие също ще трябва да изтеглите отделното приложение за Messenger и да включите подобен превключвател там. След като сте в Messenger, докоснете снимката на потребителския си профил в горния ляв ъгъл на приложението. Потърсете опцията „Хора“ на екрана „Аз“, докоснете я и след това премахнете избора на опцията „Синхронизиране на контактите“.